Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkommen till Café Existens tisdag den 21 maj kl 18:30 i Dieselverkstaden i Sickla, Nacka!

Gemenskap tycks vara något grundläggande för det mänskliga livet. Den som utesluts ur gemenskap har det visat sig riskerar att drabbas av svår psykisk och även fysisk smärta. Därför behöver vi ställa frågor om gemenskap både på en global och lokal nivå.

Vad håller samman en gemenskap? Vad krävs av dem som ingår i den? Vem får vara med? Kan en oändligt öppen gemenskap finnas? Frågorna går att ställa på flera olika nivåer. Inför det stundande valet till EU-parlamentet är det många som ställer dem i förhållande till en internationell och europeisk gemenskap. Men också lokala gemenskaper på arbetet, i grannskapet eller i de nära relationerna ställs då och då inför frågor likt dessa. På vårens sista Café Existens funderar vi tillsammans på detta.

Vad håller samman en gemenskap? Är det gemensamma värderingar? Gemensam kultur eller historia? Eller kan det snarare handla om personliga egenskaper hos dem som ingår, traditionellt kallat dygder? Hur utvecklas i så fall dessa? Eller är sammanhållning något som uppstår mer oförutsägbart?