Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkommen till Café Existens tisdag den 25/2 kl 18:30!

Utveckling är en vanlig ambition idag. Teknikutveckling, samhällsutveckling… och personlig utveckling. Vi är många som upplever ett behov att i något avseende utvecklas som människa. Men vad menas med detta? Vad ska utvecklas? Varför och i vilken riktning vill vi utvecklas? Svaren varierar beroende på vem vi frågar… Den danske psykologen Svend Brinkmann problematiserar tanken på personlig utveckling: ”Om du tänker positivt varje dag, arbetar hårt, strävar efter att bli den bästa versionen av dig själv, omger dig med inspirerande människor, och aldrig ger upp, så finns det inga gränser för hur utbränd du kan bli.”

Möjligtvis behöver detta inte betyda en kritik av all personlig utveckling, men han pekar på de normer som ofta grundlägger våra föreställningar om personlig utveckling. Arbeta, sträva, ”bästa” versionen av sig själv…

Ett exempel på personlig fördjupning är Fastan som infaller nu i det närmaste. Detta är en period då somliga på ett särskilt sätt prövar, omprövar och fördjupar sin livsinriktning, sina vanor etc. Det är en period för att reflektera över målet för människans liv och att träna för att formas enligt detta mål.

På nästa Café Existens funderar vi tillsammans kring att utvecklas som människa: är det viktigt? För vems skull? Vad är målet med utvecklingen och hur kan vi gå till väga? Varmt välkommen med dina tankar och idéer!