Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkommen till Café Existens tisdag den 24/3 kl 18:30!

Coronavirusets spridning har inte undgått någon, och under nästa Café Existens ger vi varandra möjlighet att prata av oss om detta. Just med tanke på detta sitter vi med lite avstånd till varandra och stannar hemma om vi känner av några symtom.

Rapporterna om den tilltagande smittorisken kan väcka en rad känslor och reaktioner hos oss, och vanligtvis mår känslor väl av att kläs i några former av ord.

Vi tar också sikte på att ta ett steg till och fundera på vad detta har att lära oss. Vad innebär det att leva med risker? Hur hanterar vi livets sårbarhet och vår utsatthet? Säger smittorisken något om de villkor som vi egentligen alltid lever under? Skribenten Joel Halldorf skriver i expressen:

”Hur länge kommer det vara? Ingen vet. Vilka blir konsekvenserna för ekonomi och politik? Ingen vet. Det känns som att vara i en dimma, men i själva verket ser vi klarare än någonsin. För det är ju precis så här världen är – hela tiden. Vi hänger alltid samman, döden vandrar alltid vid vår sida, de svaga är alltid särskilt utsatta och vi har aldrig kontroll.” Läs hela den läsvärda artikeln här: https://www.expressen.se/kultur/joel-halldorf/skracken-for-corona-kan-fa-oss-att-vaxa-i-vishet/

Tillsammans skapar vi en trygg yta för samtal om oro, rädsla, kreativitet, hopp och allt annat som kan väckas i kölvattnet av coronavirusets spridning. Välkommen med ditt bidrag!